Monday, 10 February 2014

Emma Maembong Masuk Rumah Zizan Cetus Kontroversi

Emma Maembong Masuk Rumah Zizan Cetus Kontroversi | Sebelum ini ada gosip yang tidak baik mengenai mereka daripada cium di kapal terbang sehinggalah cerita mengenai Emma Maembong bersedudukan dengan Zizan. Tapi kesemuanya dinafikan oleh mereka. Sebenarnya admin lebih percayakan mereka daripada gosip-gosip buruk mengenai mereka.


Hal mengenai Emma Maembong masuk rumah Zizan akan admin jelaskan, jom baca entri ini sampai habis untuk mengetahuinya dan untuk menolak segala sangkaan buruk terhadap mereka.

Sebelum itu, inilah antara gosip kurang enak:

(Klik gambar untuk baca lebih jelas)

Gosip ini diketahui oleh Zizan dan Emma Maembong yang kemudiannya Emma Maembong memberi penjelasan mengenai situasi sebenar kepada media:

“Mungkin mereka nampak Emma masuk kat dalam tapi tak tahu siapa ada di dalam. Padahal ibu bapa Zizan ada. Macam mana mereka boleh tahu dalam rumah ada berapa orang? Emma tak marah, mungkin orang ramai sebenarnya nak tahu apa status kami. Saya mengaku saya rapat dengan Zizan. Cuma sekarang ni kalau ada jodoh, InsyaAllah”

“Nak kata saya kerap ke rumah dia tidaklah. If ada event sama-sama, then saya akan ke rumah bergerak sekali and jumpa dengan mak dia jugak. Tapi kalau tiada apa kena mengena, saya tak ke rumah Zizan. Sebab mak Zizan jarang-jarang ada di KL”


Agak jelas dan betul kenyataan Emma Maembong mengenai sangkaan buruk orang. Gosip ini juga menyebabkan ayah Emma marah namun memahami keadaan anaknya sehingga tergelak:

“Semestinya ayah saya marah. Tapi lepas itu dia balik tergelak bila baca gossip tu kat Facebook. Sebab ayah tau kalau Emma pergi rumah Zizan mesti ditemani PA. keluarga Emma tak banyak tanya pun sebab mereka kenal Emma”

Emma Maembong juga berkata:

“Walau siapa pun kita, kemana sekalipun kita pergi, orang takkan berhenti bercakap tentang kita. Saya tak marah. Tu dah memang jadi lumrah. Cuma kalau boleh hentikanlah buat cerita yang tak elok yang boleh jatuhkan maruah orang tapi saya sentiasa reda. Apa yang penting pada saya, keluarga dan orang terdekat dengan saya percayakan saya,”


Zizan juga menjelaskan mengenai gosip ini:

“Saya mengakui Emma memang pernah datang rumah, tetapi masa abah dan ibu saya ada. Takkan masa orang tiada dia nak datang pula. Sebab orang kenal dia, saya pun orang kenal, takkan nak buat macam itu?”

Peringatan pedas daripada Zizan:

“Kalau dia nak tegur saya, kenapa tak datang terus kepada saya? Kenapa nak hantar e-mel dekat wartawan? Daripada segi dia cerita macam Islamik sangatkan? Kalau betul Islamik, menegur ini biar berbisik daripada orang mendengar, ini dia menghebahkan pula, saya pun tak fahamlah.”

Jadi, Zizan bukan tinggal seorang diri tetapi dengan abang dan PA. Kesimpulannya, janganlah kita menghukum seseorang daripada sangkaan dan berita palsu.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...